SEO

local-SEODe vindbaarheid van een website kan aanzienlijk verbeteren door deze te optimaliseren voor onbetaalde zoekresultaten.

Dit wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een proces waarbij jouw website geoptimaliseerd wordt om zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines, zoals Google, voor relevante zoektermen.

De positie van deze onbetaalde zoekresultaten, de Google Ranking, wordt bepaald door een uniek algoritme. De hoeveelheid en invloed van deze factoren van dit algoritme zijn veranderen constant, maar er zijn wel degelijk methoden om hier op in te spelen.

 

Contentcontent is king

Content is de tekst die op de website staat.

Dat is niet enkel de leesbare tekst, maar ook het goed gebruik maken van de “onder water” HTML componenten: metatags, title, koppen (H1, H2 etc), afbeeldingen, anchor tekst, etc.

“Content is King” is een veel gebruikte term. Content is dan ook voor 40% verantwoordelijk voor de vindbaarheid.

 

Linkbuilding

Meer links naar jouw website = hogere ranking
Hoe meer kwaliteitsvolle links naar jouw website, hoe beter voor je zoekmachineoptimalisatie. Het verzamelen van deze links noemen we ook wel linkbuilding.

Wat zijn goede links?

  • Links van websites die zelf een hoge score hebben
  • Links van websites die verwant zijn met jouw activiteiten
  • Links met een zinvolle linktekst (= de tekst die aanklikbaar zal zijn): vermijd om enkel links met jouw bedrijfsnaam in te hebben en opteer ook voor links met één of twee trefwoorden (bv. e-wijf webdesign)

Het verzamelen van deze links vraagt tijd en inspanning, maar het levert ook resultaat op. Naast de waarde voor zoekmachineoptimalisatie zijn bezoekers die via deze links naar jouw website komen vaak ook waardevolle bezoekers.

Twee vliegen in één klap!

 

html symboolGoogle friendly website

Bij het inrichten van websites moet al rekening gehouden worden met zowel de zoekmachine als de doelgroep om resultaten te optimaliseren. Ook het technische aspect mag niet onderschat worden. Als het hier al scheef zit, verlies je al een groot deel van je kansen.

 

Wil je meer bezoekers aantrekken via zoekmachines?

Wij doen website-scans, trefwoordenonderzoek en consultancy.

Onze zoekmachine optimalisatie diensten zijn ontworpen om je website van begin tot einde aan te pakken. We werken samen met jou aan een zinvolle strategie die helpt om te begrijpen wie je concurrenten zijn en welke zoekwoorden de meeste successen behalen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak >