e·wijf.

Snelheid is prioriteit op je website

Wist je dat 47% van de consumenten een website verlaat als de laadtijd langer dan 3 seconden is? Snelheid is prioriteit!

Test je website met de gratis tool van Google en weet zeker dat jouw klanten altijd een goede ervaring hebben op jouw website.

Wat is laadsnelheid?

De laadsnelheid van je website is de gemiddelde tijd die je website nodig heeft om na een klik naar je website volledig in de browser van de bezoeker geladen te zijn.

Google test

Uiteraard komen die 3 seconden ergens vandaan. Ooit bevroeg Google z’n gebruikers of ze liever 10 of 30 zoekresultaten op een pagina zagen. Velen vonden inderdaad dat 30 resultaten per pagina een goed  idee was.

Om niet zomaar alles om te gooien, besloot Google om dit te testen.

Tijdens de test bleek dat de pagina’s met 30 resultaten 20% van hun bezoekers verloren. Het enige verschil zat hem in een halve seconde langere laadtijd.

Als die halve seconde al zorgde voor een verlies van 20% bezoekers, wat zouden die paar seconden betekenen voor jouw website? 

Google is baas

Als je website langer nodig heeft dan 3 seconden om te laden, krijg je niet enkel te maken met gefrustreerde klanten, maar ook met Google.

Google wil het voor zijn gebruikers zo aangenaam mogelijk maken. Dit door de juist mogelijke resultaten weer te geven, in combinatie met kwaliteit. (En nog honderden andere bekende en onbekende factoren)

Als Google merkt dat veel bezoekers afhaken op jouw website, zal jouw website zakken in de zoekresultaten.

Betere laadsnelheid

Merk je dat je website traag laadt? Treuzel dan niet langer…

Helaas liggen er allerlei technische zaken aan de basis van een trage website. Die zaken kan ook enkel de bouwer van je website oplossen.

Maar met hier en daar wat aanpassingen geraak je meestal al een heel eind!

Scroll naar boven